home Άρθρα ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το πιο πρόσφατο άρθρο μας
Φθινόπωρο 2023
Στην Κοιλάδα των Τεμπών
Μια διαδρομή που μοιάζει με «αμυχή» στο πελώριο σώμα της πολύπαθης κοιλάδας των Τεμπών που παρόλα αυτά δεν παύει να τέρπει τις αισθήσεις, προβάλλοντας τολμηρά το μεγαλείο της φύσης, την δύναμη της τεχνολογικής προόδου αλλά και την τρωτότητα του ανθρώπου.
Κείμενο: Κατερίνα Ζαγκαρέτου
Φωτογραφίες: Άννα Καλαϊτζή
Άνοιξη 2023
ΜΠΟΥΝΑΡΜΠΑΣΗ: Ένας μυκηναϊκός οικισμός στον Κίσσαβο
Η Μαγούλα του Μπουνάρμπαση, στις παρυφές του Κισσάβου, κρύβει ένα μυκηναϊκό οικισμό, πολύ σημαντικό, συγκρινόμενο με εκείνον της Ιωλκού. Μια ιστορία που εκτυλίσσεται εκεί πριν από τέσσερις ή πέντε χιλιάδες χρόνια.
Κείμενο: Κυριάκος Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Ευαγγελόπουλος
Άνοιξη 2023
VIA FERRATA
Η Via Ferrata είναι μία υπαίθρια δραστηριότητα / σπορ αναψυχής.  Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ανεξαρτήτου εμπειρίας. Είναι για αυτούς που θέλουν να βιώσουν μία πραγματικά ιδιαίτερη αίσθηση περιπλάνησης και κίνησης σε εκτεθειμένο βράχινο πεδίο. Να νοιώσουν κομμάτι μιας ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς.
Κείμενο: OLYMPOS TREK
Φωτογραφίες: OLYMPOS TREK
Άνοιξη 2023
Οι Μάηδες της Μακρινίτσας Πηλίου
Ένα έθιμο-δρώμενο που διασώζει ιστορία αιώνων, ένα κράμα στοιχείων διονυσιακών, οθωμανικών, νεοελληνικών, μια πανδαισία ήχων και χρωμάτων. Οι σύγχρονοι Μάηδες της Μακρινίτσας αποτελούν γιορτή όχι μόνο για τα μέλη του θιάσου αλλά και για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.
Κείμενο: Αντιγόνη Σδρόλια
Φωτογραφίες: Δημήτρης Ευαγγελόπουλος
Φθινόπωρο 2022
Δράκεια: Ένα χωριό έκπληξη δίπλα στο Βόλο
Η Δράκεια είναι ένα από τα θρυλικότερα και παλιότερα χωριά του Πηλίου. Από τον Δράκο που τριγυρνούσε στα μέρη του μέχρι το περίφημο Σανατόριο του Καραμάνη, τα τέσσερα διαδοχικά της μοναστηράκια και τα δαντελωτά πέτρινα Χτένια.
Κείμενο: Κυριάκος Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Ευαγγελόπουλος ,Άννα Καλαϊτζή
Φθινόπωρο 2022
Φράγμα Ταυρωπού και Λίμνη Πλαστήρα
Εκεί που το τεχνητό συναντά το φυσικό. Μια τεχνητή λίμνη φυσικής ομορφιάς. Ένα γιγαντιαίο τεχνικό επίτευγμα το φράγμα και μια νέα κοσμογονία η δημιουργία της λίμνης.
Κείμενο: Αντιγόνη Σδρόλια
Φωτογραφίες: Άννα Καλαϊτζή
Καλοκαίρι 2022
Άγναντη Πελασγίας
Το περιβόλι της Άγναντης είναι μια παραδεισένια πλαγιά που τα έχει όλα: Κήπους κρεμαστούς, πηγές κι οπωρώνες, ρεματιές και ξωκλήσια, βότανα και άγρια ζωή, παράδεισους της μιας και των πολλών αισθήσεων.
Κείμενο: Κυριάκος Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Ευαγγελόπουλος
Άνοιξη 2022
Νότια Πίνδος: Διάσελο Κόρμπου και ανάβαση στο Μαυροπούλι
Η βλάχικη στράτα της Κόρμπου αποτελούσε τη βασική οδό επικοινωνίας της Πίνδου με τη Θεσσαλική πεδιάδα και ήταν η μοναδική διέξοδος των χωριών της, που χρησιμοποιούνταν από τους κυρατζήδες πριν διανοιχτούν οι σημερινοί δρόμοι.  
Κείμενο: Κυριάκος Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Άννα Καλαϊτζή
Άνοιξη 2022
Πήλιουρας: Χειμωνιάτικη ανάβαση στην Όθρυ
Η βόρεια Οθρυς που βλέπει στον Παγασητικό κόλπο, γιατί υπάρχει και νότια που βλέπει Μαλιακό, είναι μια υπέροχη και πολυσχιδής ορεινή δαντέλα με ένα σωρό εκπλήξεις, κορυφαία της οποίας θεωρείται η Νεροσπηλιά.
Κείμενο: Κυριάκος Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Άννα Καλαϊτζή
Άνοιξη 2022
Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου 168χλμ.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ αποτελεί μια προσωπική έμπνευση και καταγραφή του μεγάλου Έλληνα ορειβάτη Νίκου Μαγγίτση, ηλεκτρονική αποτύπωση του Τριαντάφυλλλου Αδαμακόπουλου και σύλληψη ως ιδέας της Μητρόπολης Δημητριάδος.  
Κείμενο: Κυριάκος Παπαγεωργίου ,Νίκος Μαγγίτσης ,Τριαντάφυλλος Αδαμακόπουλος ,Κατερίνα Ζαγκαρέτου ,Νίκος Τσούκας ,Κυριάκος Σταθάκης ,Βασίλης Γεωργιάδης ,Αλαμάνος Βασίλειος ,Απέργης Σπυρίδων ,Άννα Καλαϊτζή
Φωτογραφίες: Βασίλης Οικονόμου ,Τριαντάφυλλος Αδαμακόπουλος
Χειμώνας 2022
Χάνια – Τσαγκαράδα. Η ωραιότερη φθινοπωρινή διαδρομή στο Πήλιο
Η αισθητικότερη,  αλλά και πιο μακρινή διαδρομή που μπορεί να πραγματοποιήσει κανείς στο Πήλιο κατά το φθινόπωρο. Διατρέχει μια σημαντική απόσταση σε έξη με επτά ώρες κυρίως μέσα από επιβλητικά δάση οξιάς.
Κείμενο: Κυριάκος Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Άννα Καλαϊτζή
1 2 10
Δημοφιλή Άρθρα
back-button
next-button
Ασπρόρεμα, το Οξυγόνο των Αγράφων
Ένα από τα πιο άγρια, και παρθένα ακόμη τοπία της ελληνικής βουνοθάλασσας, βρίσκεται στο μεταίχμιο ουρανού και γης, στην πάντα ...
Μικρές μαγικές… Κυκλάδες
Στην προσωνυμία «Μικρές Κυκλάδες» εμείς προσθέτουμε και τον προσδιορισμό «Μαγικές». Δεν είναι υπερβολή : καθένα από τούτα τα μι...
Aνακατασκευάζοντας τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων
Με αστείρευτη υπομονή και επιμονή, μεθοδικότητα αλλά και πιστή τήρηση κατασκευαστικών μεθόδων των αρχαίων χρόνων, ο ερευνητής Α...
Μενοίκιο όρος: Το πανέμορφο και ξεχωριστό βουνό της Μακεδονίας
Το βουνό είναι τόσο ήπιο, τόσο φιλικό μα και τόσο άγνωστο. Μένουμε ενθουσιασμένοι από τις θεαματικές διαδρομές, τα πανέμορφα άγ...
Πυρσόγιαννη Κόνιτσας: Η Γη των πετράδων και των χτιστάδων
Με αυθεντικό πέτρινο περιβάλλον σε σπίτια, εκκλησίες και καλνετρίμια, με ξενώνα και ταβέρνα σε διαρκή λειτουργία, το θρυλικό Μα...
Close Καλάθι Αγορών
Close
Close
Categories