Το πιο πρόσφατο άρθρο μας
Χειμώνας 2023
Καστάνιτσα
Στις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα, σε υψόμετρο 840 μέτρων φωλιάζει ο ιδιαίτερος αυτός οικισμός, που με την πρώτη ματιά, το λευκό των σπιτιών του θυμίζει οικισμό του Αιγαίου.
Κείμενο: Κυριάκος Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Ευαγγελόπουλος
Άνοιξη 2023
Τα άνθη της πέτρας
Η ίδρυση και ο βασικός σκοπός του σωματείου «ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ» είναι η διάσωση, η προστασία και η αξιοποίηση της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της λαγκαδινής τέχνης της πέτρας.
Κείμενο: Αγγελική Αναστοπούλου
Φωτογραφίες: Σωματείο «ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»
Καλοκαίρι 2022
Η άγνωστη Προσηλιακή Μάνη
Η Προσηλιακή Μάνη από τη Λάγια ως το Νύφι είναι μια άγνωστη μανιάτικη έκταση, η οποία διαθέτει και τις Βασιλικές Πέτρες. Την αρχαία πόλη της Αίγιλας, που σήμερα αποκαλούν Κιόνια.
Κείμενο: Κυριάκος Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Άννα Καλαϊτζή
Χειμώνας 2020
Καρυές Λακωνίας: Στα μονοπάτια του Πάρνωνα
Ωραίο και μεγάλο κεφαλοχώρι χτισμένο στα 950μ. υψόμετρο στις πλαγιές του Πάρνωνα. Η περιήγηση στον τόπο μας αποκαλύπτει έξοχα σχεδιασμένα και αξιοποιημένα μονοπάτια, ένα θαυμάσιο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, εξαιρετικά φιλόξενους ανθρώπους και παραδοσιακή τοπική κουζίνα, που όλα μαζί συνθέτουν έναν γοητευτικό προορισμό για όλες τις εποχές.
Κείμενο: Στέφανος Ψημένος, Κυριάκος Παπα ,Στέφανος Ψημένος, Κυριάκος Παπαγεωργίο
Φωτογραφίες: Άννα Καλαϊτζή, Στέφανος Ψημένος
Χειμώνας 2020
Νεμούτα Ηλείας: ένας κρυμμένος παράδεισος
Σε μια δύσβατη περιοχή του Ερύμανθου ποταμού, ανάμεσα στην Αρκαδία και στην Ηλεία, βρίσκεται η Νεμούτα, ένας κρυμμένος υδάτινος παράδεισος που δεν έχει ακόμη προσβληθεί από το μικρόβιο της ανάπτυξης κι ούτε έχει ανακαλύψει, ο «πολιτισμός» των Νεοελλήνων.
Κείμενο: Κυριάκος Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Ευαγγελόπουλος
Καλοκαίρι 2019
Nότια Πελοπόννησος: Παράλια Μεσσηνίας και Λακωνίας
Καταλαμβάνοντας το νότιο τμήμα της Πελοποννήσου, η Μεσσηνία και Λακωνία είναι δύο γεωγραφικές ενότητες με μια απίστευτη πληθώρα και ποικιλία γεωφυσικών, ιστορικών, αρχαιολογικών και παραδοσιακών χαρακτηριστικών που γοητεύουν και τον απαιτητικότερο ταξιδιώτη.
Κείμενο: Θεόφιλος Μπασγιουράκης
Φωτογραφίες: Άννα Καλαϊτζή
Χειμώνας 2018
Τρητός: Το ιερό βουνό των Μυκηναίων
‘Ένα απρόσμενο οδοιπορικό στην κορυφή του στιβαρού ορεινού όγκου με την αρχαία ονομασία Τρητός και τις σύγχρονες Χαρβάτι ή Αγιολιάς, που προστατεύει με τον όγκο του την ακρόπολη και την πόλη των Μυκηνών.
Κείμενο: Κυριάκος Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Κυριάκος Παπαγεωργίου
Άνοιξη 2018
Διασχίζοντας Eυρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 Πελοποννήσου
Δύο επιστήθιοι φίλοι, φανατικοί φυσιολάτρες και πεζοπόροι, ο Ελβετός Rolf Roost και ο Έλληνας Γιώργος Κανελλόπουλος, έχουν αφιερωθεί στην σήμανση και συντήρηση του, μήκους 280 περίπου χιλιομέτρων, μονοπατιού Ε4 Πελοποννήσου.
Κείμενο: Θεόφιλος Μπασγιουράκης
Φωτογραφίες: Άννα Καλαϊτζή, Sonja Roost-Weideli, Vreni Homberger
Σεπτέμβριος 2017
Αλίφειρα Ηλείας: Η αρχαία πολιτεία του Αλφειού
Σ΄έναν λόφο της Ηλιακής ενδοχώρας, πάνω από το βαθύ χάσμα του Αλφειού ποταμού, σώζεται από τα μέσα του 6ου αι. π.Χ. η αρχαία Αλίφειρα, με την τειχισμένη ακρόπολη και τα Ιερά του Ασκληπειού και της Αθηνάς.
Κείμενο: Κυριάκος Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Κυριάκος Παπαγεωργίου
Ιούνιος 2017 (μόνο ηλεκτρονική έκδοση
Χειμερινός περίπλους Πελοποννήσου με καγιάκ 35 ημέρες | 1000 km
Μετά τον περίπλου της Εύβοιας με καγιάκ, ο Μανώλης Λουδάρος σήκωσε πολύ πιο ψηλά τον πήχη, στον περίπλου της Πελοποννήσου, που τον πραγματοποίησε με αφετηρία την Πρωτοχρονιά του 2017.
Κείμενο: Μανώλης Λουδάρος
Φωτογραφίες: Μανώλης Λουδάρος
Μάρτιος 2017
Aνακατασκευάζοντας τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων
Με αστείρευτη υπομονή και επιμονή, μεθοδικότητα αλλά και πιστή τήρηση κατασκευαστικών μεθόδων των αρχαίων χρόνων, ο ερευνητής Α. Βούλγαρης και η ομάδα του καταφέρνουν να ανακατασκευάσουν και να θέσουν σε λειτουργία τον θρυλικό Μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Κείμενο: Αριστείδης Βούλγαρης
Φωτογραφίες: THE FRAMe PROJECT