home Άρθρα ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Το πιο πρόσφατο άρθρο μας
Χειμώνας 2023
Αγαθονήσι Δωδεκανήσων
Η γαλήνη του τοπίου και η αρμονία μεταξύ φύσης και ανθρώπου συνταιριάζουν ιδανικά στο μικρό αιγαιοπελαγίτικο νησί στο βόρειο άκρο των Δωδεκανήσων.
Κείμενο: Γιάννης Πολυβώτης
Φωτογραφίες: Γιάννης Πολυβώτης
Χειμώνας 2023
Σύρος, η Αρχόντισσα των Κυκλάδων
Ένα ταξίδι στην ιστορία της Σύρου με οδηγό όχι κάποια «Φραγκοσυριανή γλυκιά», αλλά τα υλικά στοιχεία που μαρτυρούν εποχές ακμής.
Κείμενο: Αντιγόνη Σδρόλια
Φωτογραφίες: Άννα Καλαϊτζή
Χειμώνας 2023
Καστελλόριζο
Καστελλόριζο ή Μεγίστη: νησί για εξερεύνηση, για εμβύθιση στην ιστορία, για θεσπέσιες κινηματογραφικές προβολές κάτω από τον έναστρο ουρανό.
Κείμενο: Αντιγόνη Σδρόλια
Φωτογραφίες: Άννα Καλαϊτζή
Φθινόπωρο 2023
Τα Πέντε Μικρονήσια της Σκιάθου
Μια μέρα του Μαγιού, ανοίξαμε πανιά και ξεκινήσαμε. Μια αρμαθιά νησόπουλα ανάμεσα στη Σκιάθο και στη Σκόπελο: ο Άρκος, το Μαραγκό, η Ασπρόνησος, το Κτσαφ και το Ρέπι μας μάγεψαν με το εσωτερικό τους αλλά και την βράχινη γεμάτη σπηλιές και κόλπους ακτογραμμή τους.
Κείμενο: Κυριάκος Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Ευαγγελόπουλος
Φθινόπωρο 2023
Κάσος, το στολίδι του Αιγαίου
Η Κάσος το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων, με μεγάλη ναυτική παράδοση και ένδοξο ιστορικό παρελθόν. Νησί που μοιάζει να έχει μείνει ανέγγιχτο από τον χρόνο με παρθένες παραλίες, γραφικά χωριά, υπέροχες μαντινάδες αυθεντικά πανηγύρια και τα νοστιμότατα τοπικά πιάτα θα σε κάνουν να μη θέλεις να φύγεις.
Κείμενο: Αντιγόνη Σδρόλια
Φωτογραφίες: Άννα Καλαϊτζή
Άνοιξη 2023
Άνδρος
Πώς να προσεγγίσει κανείς την Άνδρο. Τι να πρωτοκαλύψει; Την ποικιλομορφία του εδάφους; Τους ορεινούς όγκους που εναλλάσσονται με τις κοιλάδες των εσπεριδοειδών, τα υδάτινα αποθέματα, τα γεφύρια, τα ρείκια που φουντώνουν. Αποφασίσαμε, λοιπόν να πιάσουμε το νήμα του οδοιπορικού μας με οδηγό τη λογοτεχνία  Εμπειρίκος, Καραγάτσης Καρυστιάνη.
Κείμενο: Αντιγόνη Σδρόλια
Φωτογραφίες: Άννα Καλαϊτζή
Χειμώνας 2023
Μουσείο Μαστίχας Χίου
Το Μουσείο Μαστίχας Χίου είναι το όγδοο, σε λειτουργία, μουσείο του Δικτύου θεματικών Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)
Κείμενο: ΠΙΟΠ
Φωτογραφίες: ΠΙΟΠ ,Ν.ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ
Φθινόπωρο 2022
Τα μελισσόσπιτα της Άνδρου
Η παραδοσιακή μελισσοκομία της Άνδρου και οι λόγοι διαφοροποίησης της από την αντίστοιχη των άλλων Κυκλαδονησιών. Κυψέλες-ντουλάπια, μελισσότοιχοι, μελισσόσπιτα. 
Κείμενο: Γιώργος Μαυροφρύδης ,Γιώργος Τάταρης ,Θεοδώρα Πετανίδου
Φωτογραφίες: Γιώργος Μαυροφρύδης ,Γιώργος Τάταρης ,Θεοδώρα Πετανίδου
Καλοκαίρι 2022
Κοραλλόκηποι Αιγαίου στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων
Αναπτύσσονται εκεί όπου φτάνει λιγότερο από 3% του ηλιακού φωτός. Μεγαλώνουν αργά, μιας και η βάση των σχηματισμών τους είναι ενασβεστωμένα φύκη που φιλοξενούν πολύχρωμα σφουγγάρια και σπάνια κοράλλια, ανάμεσα τους και το ακριβοθώρητο κόκκινο κοράλλι.
Κείμενο: Δημήτρης Πουρσανίδης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Πουρσανίδης
Καλοκαίρι 2022
Γλώσσα Σκοπέλου και τα πέριξ: Η Βιγλατόρισσα των Σποράδων
 Ένα ταξίδι στη βιγλατόρισσα των Σποράδων, στην αετοφωλιά της Γλώσσας, μας μυεί στις γεύσεις και στις μυρωδιές, σε ξεχασμένα μονοπάτια κι απόκοσμες παραλίες. Ένα ταξίδι νοσταλγίας και προσμονής.
Κείμενο: Αντιγόνη Σδρόλια
Φωτογραφίες: Άννα Καλαϊτζή
Άνοιξη 2022
Κίμωλος: ένα αστέρι γεννιέται
 Η Κίμωλος είναι ορεινό και άνυδρο νησί με σπάνια ορυκτά και πετρώματα που φιλοτεχνούν πίνακες γεωλογικών διαστρώσεων και ποικίλων χρωματισμών. Το μεσαιωνικό της όνομα ήταν Argentiera και το σύμβολο της η τρίαινα.
Κείμενο: Κυριάκος Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Φώτης Μαρινάκης ,Άννα Καλαϊτζή
1 2 15
Δημοφιλή Άρθρα
back-button
next-button
Ασπρόρεμα, το Οξυγόνο των Αγράφων
Ένα από τα πιο άγρια, και παρθένα ακόμη τοπία της ελληνικής βουνοθάλασσας, βρίσκεται στο μεταίχμιο ουρανού και γης, στην πάντα ...
Μικρές μαγικές… Κυκλάδες
Στην προσωνυμία «Μικρές Κυκλάδες» εμείς προσθέτουμε και τον προσδιορισμό «Μαγικές». Δεν είναι υπερβολή : καθένα από τούτα τα μι...
Aνακατασκευάζοντας τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων
Με αστείρευτη υπομονή και επιμονή, μεθοδικότητα αλλά και πιστή τήρηση κατασκευαστικών μεθόδων των αρχαίων χρόνων, ο ερευνητής Α...
Μενοίκιο όρος: Το πανέμορφο και ξεχωριστό βουνό της Μακεδονίας
Το βουνό είναι τόσο ήπιο, τόσο φιλικό μα και τόσο άγνωστο. Μένουμε ενθουσιασμένοι από τις θεαματικές διαδρομές, τα πανέμορφα άγ...
Πυρσόγιαννη Κόνιτσας: Η Γη των πετράδων και των χτιστάδων
Με αυθεντικό πέτρινο περιβάλλον σε σπίτια, εκκλησίες και καλνετρίμια, με ξενώνα και ταβέρνα σε διαρκή λειτουργία, το θρυλικό Μα...
Close Καλάθι Αγορών
Close
Close
Categories