ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Τον Μάιο του 1996, δύο άνθρωποι από τη Θεσσαλονίκη, εγκατέλειψαν γραφεία, γραβάτες, σιγουριά, και βγήκαν στην Ελληνική φύση. Άλλαξαν την οπτική τους γωνία και από απλοί περιηγητές έγιναν παρατηρητές της λεπτομέρειας.

Πολύ γρήγορα ανακάλυψαν, πως η πραγματική ομορφιά, η αλήθεια, και κατ’επέκταση η ευτυχία, βρίσκονται στα απλά και στα ταπεινά. Έβαλαν τότε στόχο ζωής να πλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους για τον τόπο τους και να προσπαθήσουν να τις μεταδώσουν, δημιουργώντας το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ.

Αυτοί οι δύο άνθρωποι, ο Θεόφιλος Μπασγιουράκης και η Άννα Καλαϊτζή, ταξίδεψαν μαζί 30 χρόνια. Αχώριστοι σύντροφοι, φίλοι, συνοδοιπόροι, συνεργάτες, με την ίδια όρεξη, την ίδια ψυχική διάθεση, την ίδια σωματική αντοχή, καταπίνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα, διασχίζοντας μονοπάτια, σκαρφαλώνοντας κορφές, και ανακαλύπτοντας κάθε χάραμα την Ελλάδα με την ίδια πάντα παρθενική ματιά.

Στην πορεία, πολλοί και αξιόλογοι συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων προστέθηκαν στη συντακτική ομάδα. Δημιουργημένο με μεράκι , το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ έφτανε κάθε δίμηνο στα χέρια των θερμών φίλων αναγνωστών του.

Αφουγκραζόμενο τις μεταβαλλόμενες ανάγκες και τα σύγχρονα δεδομένα, τον Μάιο του 2024 το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ αποφασίζει να αλλάξει πορεία: Πραγματοποιεί ένα μεγάλο του όνειρο, μεταφράζει το περιεχόμενό του στα αγγλικά και δίνει δωρεάν πρόσβαση σ’ αυτό, μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας του, στο ελληνικό και αλλοδαπό κοινό.

Παλιοί αλλά και νέοι αρθρογράφοι ανανεώνουν το ραντεβού τους κάθε μήνα με τους ηλεκτρονικούς πλέον αναγνώστες, παρουσιάζοντας νέους και ενδιαφέροντες προορισμούς.

Παράλληλα, ιδρύεται το ομώνυμο ταξιδιωτικό γραφείο που πραγματοποιεί μονοήμερες και πολυήμερες εκδρομές σε ιδιαίτερες γωνιές της χώρας, με γνώμονα πάντα τη βιωματική προσέγγιση του φυσικού και πολιτιστικού τοπίου.

Με τη συμμετοχή πλέον και της Αθηνάς, κόρης του Θεόφιλου και της Άννας, το όραμα συνεχίζεται.

Ας συνεχίσουμε, λοιπόν, ν’ανακαλύπτουμε μαζί τη μικρή-μεγάλη μας χώρα, απολαμβάνοντας τις μοναδικές ομορφιές της και γνωρίζοντας την πλούσια ιστορία της. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να την αγαπήσουμε και να την προστατεύσουμε.

Καλή συνέχεια σε όλους μας

Είθε να ‘ναι «μακρύς ο δρόμος» και η Ιθάκη ένα άπιαστο πουλί…

Close Καλάθι Αγορών
Close
Close
Categories