Κύθηρα
Ημ/νία: 12/09/2024
Διάρκεια: 6 μέρες
Ενδεικτική τιμή: 800€/άτομο
home Εκδρομές Κύθηρα
Περιγραφή

Κύθηρα, ένας τόπος, θρυλικός ήδη από την αρχαιότητα. Και πώς να μην είναι, όταν από τους αφρούς της θάλασσάς του αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη, η προσωποποίηση της απόλυτης ομορφιάς. Ταυτισμένα λοιπόν τα Κύθηρα με την γέννηση της Αφροδίτης περιβάλλονται με την αίγλη του μυθικού τόπου, όπου κυριαρχεί ο έρωτας και η αιώνια γαλήνη.

Αναχώρηση/Επιστροφή
Αναχώρηση: 12/09/2024
Επιστροφή: 17/09/2024
Λεπτομέρειες:

 

Η μετάβασή μας στο νησί θα γίνει με πτήσεις από Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών:
12/9/2024 Aegean : 11:15-15:00 (12:10 φτάνουμε Αθήνα και πετάμε στις 14:05)

17/9/2023 Aegean: 15:25-19:00 (16:15 φτάνουμε Αθήνα και πετάμε 18:05)

Πρόγραμμα Ταξιδιού
1 Μέρα

 

  • Επίσκεψη στο Κάστρο το πιο χαρακτηριστικό μνημείο του νησιού. Χτισμένο σε μεγάλη υπερυψωμένη έκταση στη Χώρα των Κυθήρων, με θέα στο νότο, έχει  το προσωνύμιο «Μάτι της Κρήτης» εξαιτίας της στρατηγικής του θέσης που επιτρέπει την παρατήρηση της ναυσιπλοΐας σε τρία πελάγη ταυτόχρονα: Ιόνιο, Αιγαίο και Κρητικό. Χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τους Ενετούς. Η σημερινή του μορφή είναι κατασκευή των αρχών του 16ου αιώνα. Συγκεκριμένα, το κάστρο ανασκευάστηκε το 1503, πάλι από τους Ενετούς.
2 Μέρα

 

  • Επίσκεψη στο Φρούριο της Παλαιόχωρας, σ’ έναν  από τους ποιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, τη βυζαντινή πρωτεύουσά του. Χτίστηκε από Μονεμβασίτες το 12ο αιώνα και βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, μέσα σε ένα άγριο βαθύ φαράγγι καλυπτόμενο από τεράστια βράχια.
3 Μέρα

 

  • Στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα την μεγαλύτερη μονή των Κυθήρων, που βρίσκετε στην περιοχή των Μυρτιδίων στα δυτικά του νησιού και είναι χτισμένη σε ένα φυσικό βραχώδες άνοιγμα, ανάμεσα από πάρα πολλές μυρτιές! Η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιμότερο κειμήλιο του νησιού και είναι η απανταχού προστάτιδα των Κυθηρίων.
4 Μέρα

 

  • Στο παραδοσιακό Xωριό Καψάλι που βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος του νησιού. Χωριό παραθαλάσσιο χτισμένο κατά μήκος δύο όμορφων απάνεμων κόλπων με αμμουδιά. Αποτελεί κοσμοπολίτικο σημείο του νησιού και πόλο έλξης για την νυχτερινή ζωή που προσφέρει, αλλά και για τους αξιόλογους πολιτιστικούς χώρους. Η τοποθεσία του προσφέρει υπέροχη θέα στην Χώρα με το Κάστρο της, το μοναστήρι του ευαγγελιστή Ιωάννη όπου εκεί λέγετε ότι άρχισε να γράφει την αποκάλυψη προτού αναχωρήσει για την Πάτμο, και προς τα νότια τη νησίδα Χύτρα με το Κρητικό πέλαγος.
5 Μέρα

 

  • Στο Χωριό Ποταμός το μεγαλύτερο χωριό του νησιού. Κάθε Κυριακή διοργανώνεται παζάρι με ντόπια γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα στην κεντρική πλατεία. Αποκαλείται επίσης «της Κυράς το χωριό» εξαιτίας της εικόνας της Παναγίας από τα Ιεροσόλυμα που βρίσκεται στο ιερό ναό της Παναγίας της Ιλαριώτισσας. Θεωρείται επίσης το πολιτικό κέντρο του νησιού. Στο χωριό πάρθηκε η απόφαση τα Κύθηρα να αυτονομηθούν το 1917 και να συνταχθούν με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και ήταν έδρα της Αντίστασης στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.[3]
6 Μέρα

 

  • Στη Νήσο Χύτρα ή αλλιώς Αυγό, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση απέναντι από το λιμάνι του Καψαλίου. Διαθέτει μια θαλάσσια σπηλιά από την νότια πλευρά της με χρώματα που σε μαγεύουν. Στο τέλος αυτής της σπηλιάς υπάρχει καταφύγιο για φώκιες. Επίσης στο δύσβατο έδαφος της Χύτρας είναι ανθίζει  τοπικό λουλούδι του νησιού η “Σεμπρεβίβα” η οποία μαζεύετε τον Ιούνιο.
Ξενοδοχεία/Κόστος Συμμετοχής
Ξενοδοχείο: FILOXENIA APARTMENTS
Ιστοσελίδα Ξενοδοχείου: https://www.filoxenia-apartments.gr/
Κόστος Συμμετοχής:

Δίκλινο: 800€/άτομο
Μονόκλινο: εξτρά χρέωση +100€

Περιλαμβάνονται
•Αεροπορικά εισιτήρια από Θεσσαλονίκη προς/από Κύθηρα
•Μετακινήσεις με λεωφορείο εντός Κυθήρων
•5 Διανυκτερεύσεις με πρωινό
•Μονοήμερη κρουαζιέρα στο νησί Χύτρα
•Ξεναγήσεις από ειδικούς σε σημεία ενδιαφέροντος (αρχαιολογικά, πολιτιστικά κ.ά.)
•Συνοδοί του γραφείου μας
Δεν Περιλαμβάνονται
•Τα γεύματα μας
Επικονωνία
Τι θα δούμε
Το Κάστρο
Το Φρούριο της Παλαιόχωρας
Την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα
Το παραδοσιακό Xωριό Καψάλι
Το Χωριό Ποταμός
Τη Νήσο Χύτρα
Διαφημιστικό Banner
Διαφημιστικό Banner
Διαφημιστικό Banner
Επικονωνία
Τι θα δούμε
Το Κάστρο
Το Φρούριο της Παλαιόχωρας
Την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα
Το παραδοσιακό Xωριό Καψάλι
Το Χωριό Ποταμός
Τη Νήσο Χύτρα
back-button
next-button
kyuhra_12-595x397 kyuhra_17-595x397 kyuhra_1-595x397 KALADI-1024x767-1-595x446 KITHIRA_4-scaled-e1713697143720-595x290 KITHIRA_3-595x893 Castle-of-Chora_Kythira_spathumpa-595x744
Διαφημιστικό Banner
Διαφημιστικό Banner
Διαφημιστικό Banner
Κύθηρα
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Διαγραφή Ταξιδιώτη
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας να συμμετάσχετε στην εκδρομή μας.
Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για τη διαθεσιμότητα, ώστε να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της κράτησης.
Close Καλάθι Αγορών
Close
Close
Categories